Venuksen persialaiset ja exoticit on pieni kissala Tuusulan Jokelassa. Exoticeja ja persialaisia sekä näyttelytoimintaa olemme harrastaneet vuodesta 2002 lähtien, oma kissa meillä on ollut vuodesta 1998. Kasvattajanimemme hyväksyttiin FIFessä vuoden 2005 helmikuussa.

Puhtaiden persialaistemme linjat koostuvat mm. Anona, Athelstones, Boberan, By Chance, Eddore, Johnorah, Jolee, Jubileum, Kitjim, Marhei, Pajean, Q-T Cats, Ronlyn, Steeplechase- ja Vickits-linjoista. Persialaistemme sukutauluissa ei ole exoticeja tai colorpointteja. Kaikki kissamme on DNA-testattu PKD-negatiivisiksi tai ne polveutuvat PKD DNA-negatiivisista linjoista.

Tavoitteenamme on kasvattaa terveitä ja mukavia persialaisia ja exoticeja. Pyrimme kasvattamaan kissoja, joilla on ihana luonne, lyhyt ja tanakka vartalo, suuret kauniit silmät ja avoin ilme.

Toimintaamme ohjaa aito rakkaus kissoja kohtaan. Kissat ovat pääasiassa ystäviämme ja perheenjäseniämme, eikä niistä luovuta. Aiomme pitää kissalan kissamäärän kohtuullisena, jotta jokaiseen pystytään keskittymään yksilönä.

Käytämme kasvatukseen vain täysin terveitä ja hyväluonteisia kissoja. Kasvatuksessa käyttämämme kissat on testattu ja todettu negatiiviseksi PKD, FeLV, FIV ja microsporum caniksen varalta.

Haluamme, että pentumme pääsevät hyvään kotiin, jossa niitä rakastetaan koko niiden eliniän ajan (jopa yli 15 vuotta). Pentujemme myynnin yhteydessä laadimme aina kirjallisen kauppasopimuksen, jossa sovitaan mm. siitä, ettei kissaa luovuteta eteenpäin, sen rokotukset pidetään voimassa, sen terveydenhoidosta, turkista ja puhtaudesta huolehditaan. Lisäksi sovitaan siitos- ja näyttelykäytöstä.

 
Jonna & Tommi Pätynen

Jonna & Tommi Pätynen